NATO poskytne Iraku pomoc pri posilňovaní bezpečnostných síl

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 17:49 • 2 min
NATO poskytne Iraku pomoc pri posilňovaní bezpečnostných síl

BRUSEL - Krajiny Severoatlantickej aliancie sa dohodli na balíku opatrení, ktorými NATO podporí posilňovanie irackých bezpečnostných a obranných síl, okrem iného v oblastiach vojenského výcviku, odmínovania a zneškodňovania tzv. improvizovaných výbušných zariadení.

slovakia

left justify in out

Program pomoci, ktorý dnes na zasadnutí v Bruseli schválili zástupcovia 28 členských krajín NATO, je zameraný na podporu Iraku v úsekoch, kde je aliancia najviac schopná "pridať hodnotu", uviedol generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. Program podľa neho vznikol v reakcii na žiadosť Bagdadu a po dôkladnej konzultácii s irackými úradmi, informovala tlačová agentúra AP.
     

NATO plánuje pomôcť Iraku v siedmich prioritných oblastiach. Patrí k nim tiež poradenstvo pri reformách bezpečnostného sektora, civilno-vojenské plánovanie, kybernetická obrana, vojenské lekárstvo a civilné núdzové plánovanie.
     

Stoltenberg dodal, že odborníci z NATO a Iraku teraz pripravia podrobnosti výcvikových programov, ktoré sa budú konať v Turecku a Jordánsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies