NATO ponúklo svoje lode na pátranie po zmiznutom lietadle

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 14:00 • 2 min
NATO ponúklo svoje lode na pátranie po zmiznutom lietadle

BRUSEL - Severoatlantická aliancia je ochotná pomôcť pri pátraní po havarovanom lietadle EgyptAir, ktoré v noci nadnes zmizlo z radarov nad Stredozemným morom. Na úvod dvojdňovej konferencie ministrov zahraničných vecí NATO v Bruseli to uviedol generálny tajomník aliancie Jens Stoltenberg.

slovakia

left justify in out

Haváriu lietadla Airbus A320 spoločnosti EgyptAir na trase z Paríža do Káhiry medzitým oficiálne potvrdil aj francúzsky prezident Francois Hollande.

 

"Viem, že prebiehajú pátracie a záchranné práce a že sa Francúzsko a Egypt dohodli na spolupráci a spoločnom postupe pri skúmaní toho, čo sa stalo," uviedol Stoltenberg. Vzápätí dodal, že ak bude voči aliancii vznesená akákoľvek žiadosť v tejto záležitosti, "NATO je samozrejme pripravené pomôcť".

 

Podľa Stoltenberga NATO má v Stredozemnom mori niekoľko plavidiel, a to aj v oblasti gréckych ostrovov, kde malo lietadlo zmiznúť. Lode aliancie sa tam podieľajú na spoločnej misii s EÚ s cieľom zabrániť nelegálnemu prevádzaniu migrantov.

 

Egyptu pri pátraní po nezvestnom lietadle asistuje aj Grécko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies