NATO plánuje zintenzívniť rokovania s Ruskom

NETKY.SK • 15 Jún 2018, 17:08 • 2 min
NATO plánuje zintenzívniť rokovania s Ruskom

NATO plánuje zintenzívniť politický dialóg s Ruskom, povedal v piatok generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

slovakia

left justify in out

„V našom prístupe k Rusku sú dve hlavné vektory - zdržanlivosť a rokovania. Rokovana s Rusko nie sú ľahké. Ale čím je náš vzťah zložitejší, tým je potrebné viac rokovaní,“ povedal novinárom po stretnutí s nemeckou kancelárkou Angela Merkelovou. Podľa generálneho tajomníka NATO, je nevyhnutné zintenzívniť dialóg s Ruskou federáciou "s cieľom zvýšiť transparentnosť, znížiť riziká a naďalej vyjadrovať svoje obavy týkajúce sa situácie na Ukrajine."

 

Vzťahy medzi Ruskou federáciou a západnými krajinami sa zhoršili kvôli situácii na Ukrajine a kontroverzii na Kryme. Západ, ktorý obviňuje Rusko z ovplyvňovania, už uložil na Rusko sankcie. Moskva podnikla odvetné opatrenia a viackrát vyhlásila, že je kontraproduktívne hovoriť s ňou v jazyku sankcií. Ruská federácia zároveň opakovane uviedla, že nie je časťou vnútroukrajinského konfliktu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona