NATO plánuje vyslať do Turecka lietadlá AWACS

NETKY.SK • 28 December 2015, 14:40 • 2 min
NATO plánuje vyslať do Turecka lietadlá AWACS

BERLÍN - NATO plánuje vyslať do Turecka lietadlá AWACS v rámci opatrení, na ktorých sa nedávno dohodla aliancia, informovala dnes agentúra AP s odvolaním sa na nemeckých predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

O počte lietadiel AWACS (letecký systém včasného varovania a riadenia) a termíne ich vyslania na tureckú základňu Konya sa nezmienili.


Hovorca nemeckého ministerstva obrany Boris Nannt zdôraznil, že pôjde o "čisto obranné opatrenie" a že plánovanie je už v plnom prúde.


Členovia Severoatlantickej aliancie sa 18. decembra dohodli na vyslaní lietadiel a lodí do Turecka, aby podporili jeho vzdušné sily pôsobiace na hraniciach so Sýriou.


"Vzhľadom na nepokojnú situáciu v regióne sme sa dohodli na balíku bezpečnostných opatrení pre Turecko," povedal vtedy generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. Nespomenul však konkrétne vojenskú operáciu Ruska v Sýrii a jeho prenikanie do vzdušného priestoru.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies