NATO: Otázka utečencov nepatrí do našej kompetencie, vojenské riešenie nemá

NETKY.SK • 27 August 2015, 09:34 • 2 min
NATO: Otázka utečencov nepatrí do našej kompetencie, vojenské riešenie nemá

BRUSEL - Požiadavku zabezpečenia štátnych hraníc a hlasy volajúce po nasadení Severoatlantickej aliancie (NATO) pri riešení utečeneckej krízy na starom kontinente dnes odmietol v Bruseli hovorca NATO.

slovakia

left justify in out

"Niet vojenského riešenia problémov, ktoré spôsobujú najväčšie migračné presuny," zdôraznil a dodal, že táto záležitosť nepatrí do kompetencií aliancie. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

 

O posilnení ochrany štátnych hraníc pred migrantmi armádou sa nahlas hovorí v Bulharsku i Maďarsku.

 

Minister financií ČR Andrej Babiš sa však v súvislosti s riešením problematiky utečencov vyslovil v utorok za uzavretie schengenskej zóny a zapojenie Severoatlantickej aliancie (NATO).

 

"My potrebujeme okamžite uzavrieť schengenský priestor, tzn. potrebujeme brániť Schengen. Musíme zabrániť, aby sem chodili tí utečenci. Musíme do toho zapojiť NATO," citoval Babiša internetový server Novinky.cz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies