NATO má priame spojenie s ruskou armádou

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 09:00 • 2 min
NATO má priame spojenie s ruskou armádou

BERLÍN - Severoatlantická aliancia a ruské ministerstvo obrany obnovili priame spojenie, takzvanú horúcu linku, napriek napätým vzťahom pre anexiu Krymu a agresívnu politiku Moskvy na východe Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

V nedeľu o tom informoval nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung. Linka má slúžiť na riešenie krízových problémov priamo medzi vojenským velením aliancie a ruskou armádou. "NATO a ruská armáda udržujú komunikačné linky," uviedol denník s tým, že vrchný veliteľ spojeneckých síl v Európe ako aj predseda vojenského výboru NATO dostali povolenie spojiť sa so svojimi ruskými partnermi. Aliancia pre denník neuviedla, kedy presne bolo spojenie obnovené, keďže ide o tajnú záležitosť.

 

Zavedenie spojenia presadzoval nemecký minister zahraničia Frank-Walter Steinmeier. Priame spojenie s Moskvou je podľa ministra dôležité vzhľadom na konflikt na východe Ukrajiny. Takáto horúca linka medzi americkou a ruskou armádou existovala aj v období studenej vojny a zriadili ju v roku 1963 po vypuknutí kubánskej raketovej krízy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona