NATO a EÚ sa stretli pri diskusiách, riešili bezpečnosť volieb

NETKY.SK • 7 Máj 2019, 07:01 • 2 min
NATO a EÚ sa stretli pri diskusiách, riešili bezpečnosť volieb

BRUSEL - Špecializované počítačové pracoviská Európskej únie (EÚ) a Severoatlantickej aliancie (NATO) debatovali o možných kybernetických hrozbách počas májových eurovolieb, ale aj o tom, ako im možno zabrániť.

slovakia

left justify in out

Voľby do Európskeho parlamentu sa blížia, prebiehať by mali v termíne 23. - 26. mája, na Slovensku sa budú konať v sobotu 25. mája. Pri tejto príležitosti zorganizovala Komunikačná a informačná agentúra NATO (NCI) seminár s názvom "Analýza kybernetických hrozieb".

 

img

 

Podujatia sa zúčastnili aj odborníci na kybernetiku a spolu s NATO i  EÚ sa zaoberali opatreniami, ktoré budú potrebné v rámci zabezpečenia hladkého priebehu volieb. Rozoberali aj konkrétne systémy, ktoré tu budú využité.

 

Podľa odborníkov je možné, že by vďaka hackerom mohli nastať isté komplikácie. Za najväčšiu hrozbu považujú tzv. phishing, čiže zámerné podvodné vylákanie osobných údajov v rámci elektronickej komunikácie, alebo DDoS útoky, čiže koordinované akcie s cieľom zámerne znefunkčniť webové stránky, servery alebo online služby.

 

Záverom diskusie bolo konštatovanie, že v budúcnosti je potrebné zamerať sa na vzdelávanie a výcvik odborníkov, ktorí budú schopní účinne zabrániť kybernetickým hrozbám. EÚ a jej jednotlivé členské krajiny musia v tejto veci spolupracovať.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies