National Geographic Channel chystá mimoriadne vysielanie z vesmíru

NETKY.SK • 10 Január 2014, 06:23 • 2 min
National Geographic Channel chystá mimoriadne vysielanie z vesmíru

NEW YORK - Americká televízna stanica National Geographic Channel pripravuje mimoriadne živé vysielanie z paluby Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS), oznámila dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dvojhodinový program s názvom "Live from Space" (Naživo z vesmíru) sa má vysielať v marci tohto roku. Jeho súčasťou budú vstupy z ISS i z riadiaceho centra kozmických letov NASA v texaskom Houstone.

Televízia sľubuje divákom programu dobrodružnú cestu okolo Zeme, keďže orbitálna základňa, umiestnená vo výške 400 kilometrov, obehne našu planétu každých približne 90 minút. Nemali by chýbať netradičné pohľady na západ i východ slnka, blesky, meteory či rozžiarené svetlá svetových metropol. Autori programu chystajú pre divákov aj prehliadku po priestoroch ISS a ukážku toho, ako sa na stanici vykonávajú vedecké experimenty. 

Live from Space bude vysielať National Geographic Channel simultánne do 170 krajín sveta. Konkrétny termín prenosu zatiaľ televízia neoznámila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies