Natalie Portman a Nicholas Hoult si zahrajú v spoločnom filme

NETKY.SK • 10 Február 2016, 16:05 • 2 min
Natalie Portman a Nicholas Hoult si zahrajú v spoločnom filme

BRATISLAVA - Izraelsko-americká herečka Natalie Portman a jej anglický kolega Nicholas Hoult sa predstavia v dráme The Death And Life Of John F. Donovan, ktorú nakrúti kanadský filmár Xavier Dolan.

slovakia

left justify in out

V snímke o hercovi, ktorého reputáciu naruší dopisovanie si s iba 11-ročným Rupertom Turnerom, sa objavia aj Thandie Newton, Jessica Chastain, Susan Sarandon, Kathy Bates, Michael Gambon, Bella Thorne či Kit Harington. Dvadsaťdeväťročný predstaviteľ Jona Snowa zo seriálu Hra o tróny (2011) by mal stvárniť titulnú postavu. Novinku plánujú začať nakrúcať už na jar.


Natalie Portman sa dostala do povedomia verejnosti v roku 1994, keď si po boku Jeana Rena zahrala vo filme Leon. Známa je aj ako Padmé Amidala z prequelovej trilógie Hviezdnych vojen (1999, 2002 a 2005). Zatiaľ najväčší úspech jej kariéry prišiel s hlavnou rolou v Čiernej labuti (2010) režiséra Darrena Aronofského. Stvárnenie baleríny Niny Sayers prepadajúcej šialenstvu z nej spravilo kráľovnú sezóny filmových cien, keď na prelome rokov 2010 a 2011 ovládla ankety asociácií filmových kritikov a získala aj Critics Choice Award, Independent Spirit Award, Screen Actors Guild Award, britskú cenu BAFTA, Zlatý glóbus i Oscara. V roku 2011 sa do kín dostali tri filmy, v ktorých si zahrala - romantická komédia Hlavne nezáväzne, akčné fantasy Thor a dobrodružná komédia Princ a Pruďas. V roku 2013 sa ukázala v snímke Thor: Temný svet.


Nicholas Hoult sa na plátne po prvý raz predstavil vo veku sedem rokov v snímke Intimate Relations (1996). Ako dieťa zažiaril v adaptácii románu Nicka Hornbyho Ako na vec (2002), kde si zahral po boku Hugha Granta. V roku 2009 ho módny návrhár Tom Ford obsadil do svojho režisérskeho debutu Single Man, kde účinkoval spolu s Colinom Firthom a Julianne Moore. Okrem toho sa Hoult objavil v Súboji Titanov (2010) či akčnom sci-fi X-Men: Prvá trieda (2011). V roku 2013 sa ukázal v snímkach Warm Bodies a Jack, zabijak obrov. Predstavil sa aj v pokračovaní X-Menov s podtitulom Budúca minulosť (2014) či v sci-fi Mad Max: Zbesilá cesta (2015).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies