Natália Žembová je novou hovorkyňou KDH

NETKY.SK • 14 Február 2015, 14:59 • 2 min
Natália Žembová je novou hovorkyňou KDH

BRATISLAVA - Za KDH bude hovoriť bývalá mníška. Od budúceho týždňa sa podľa informácií agentúry SITA novou hovorkyňou hnutia stane televízna moderátorka spravodajstva RTVS Natália Žembová.

slovakia

left justify in out

Tá kedysi tri roky pôsobila ako rehoľná sestra v misijnej kongregácii služobníc Ducha Svätého. Neskôr sa vydala, dnes má tri deti a je na materskej dovolenke. Pred ňou pracovala ako moderátorka RTVS. V televízii pôsobila od roku 2006. Pred referendom účinkovala Žembová v spote Aliancie za rodinu, ktorý slovenské televízie odmietli odvysielať. V spote hrala matku chlapca, po ktorého si prišiel adoptívny pár, dvaja homosexuáli. "Môžeme potvrdiť, že pani Žembová požiadala o ukončenie pracovného pomeru. Rokovania sa zatiaľ neuskutočnili," povedala hovorkyňa RTVS Dominika Šulková.


Vo funkcii hovorcu končí Matej Kováč, ktorý zastával túto funkciu od roku 2010. Ten sa stal v decembri expertom KDH pre obranu. Expert KDH je podľa stanov hnutia súčasťou Konzília, ktoré je poradným orgánom predsedu a predsedníctva hnutia. Experti Kresťanskodemokratického hnutia sú odbornými poradcami pre jednotlivé rezorty vládnej politiky. Predsedníctvo hnutia môže v prípade potreby rozhodnúť o vymenovaní niekoľkých expertov hnutia v rámci rezortu a o rozdelení ich zodpovednosti. Expertov hnutia do funkcie vymenúva a odvoláva Predsedníctvo spravidla na svoje funkčné obdobie. KDH má s novými expertmi spolu 19 takýchto poradcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona