Natália Milanová bojuje za kultúru! Požaduje rovnaké podmienky, ako majú iné sektory

NETKY.SK • 10 Január 2022, 12:31 • 2 min
Natália Milanová bojuje za kultúru! Požaduje rovnaké podmienky, ako majú iné sektory

BRATISLAVA - Ministerka kultúry Natália Milanová chce na pondelkovom rokovaní vlády bojovať za to, aby pre kultúru platili z hľadiska pandemických opatrení rovnaké pravidlá ako pre gastronómiu, bohoslužby, cestovný ruch či obchodné prevádzky.

slovakia

left justify in out

„Základnou otázkou, ktorú potrebujem zodpovedať rezortom zdravotníctva a hlavným hygienikom, je, prečo musí kultúrny sektor zostať v obmedzenejšom režime ako ostatné sektory," uviedla Milanová. Ako dodala, sedenie v kine a divadle s respirátorom je podľa nej bezpečnejšie ako stravovanie sa v reštaurácii, kde si respirátor prirodzene dávajú ľudia dolu.

 

img

 

Ešte v piatok (7. 1.) Milanová oznámila, že od pondelka majú byť otvorené kultúrne podujatia v režime OP maximálne pre 50 návštevníkov.

 

Zástupcovia kultúrnej obce vyjadrili počas víkendu nesúhlas s avizovanou podobou uvoľnenia podmienok pre živú kultúru. Označili ich za nedostatočné a požiadali o čo najrýchlejšie stretnutie a osobnú diskusiu s premiérom Eduardom Hegerom, ministerkou kultúry a ministrom zdravotníctva SR Vladimírom Lengvarským. Žiadali tiež prehodnotiť podmienky otvorenia kultúrnych podujatí tak, aby ich od 18. januára bolo možné realizovať s naplnením minimálne 50-percentnej kapacity diváckych priestorov a v režime OTP, teda aj pre testovaných.

 

Prečítajte si: Kultúrna obec kritizuje opatrenia! Žiadajú stretnutie s premiérom

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies