Nástupca E. Valka v DR SPP bude známy asi až začiatkom budúceho roka

NETKY.SK • 11 November 2010, 14:16 • 2 min
Nástupca E. Valka v DR SPP bude známy asi až začiatkom budúceho roka

Nástupca E. Valka v DR SPP bude známy asi až začiatkom budúceho roka

slovakia

left justify in out

Nový zástupca štátu v Dozornej rade (DR) Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), ktorý nahradí v pondelok zavraždeného právnika Ernesta Valka, bude pravdepodobne známy až začiatkom budúceho roka. Pre TASR to potvrdilo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR s tým, že riešiť túto nomináciu je dnes ešte priskoro.
      "MH SR neunikla informácia o jeho smrti, avšak touto otázkou sa ministerstvo začne zaoberať až na základe riadneho písomného oznámenia zo strany SPP, nakoľko samotný proces výmeny a náhrady člena DR SPP má svoje štandardy a pravidlá," uviedol pre TASR šéf komunikačného odboru rezortu hospodárstva Róbert Merva. "Podľa týchto procesných štandardov platných pri návrhu a voľbe člena DR v SPP, bude nový člen DR SPP známy pravdepodobne až začiatkom roka 2011," doplnil.
      Valko sa stal členom dozornej rady plynární spolu s ďalšími nominantmi štátu koncom októbra tohto roka. Mimoriadne valné zhromaždenie SPP zvolané na žiadosť Fondu národného majetku (FNM) vtedy odvolalo viacerých členov DR a s účinnosťou od 28. októbra zvolilo do tohto orgánu Ernesta Valka, Petra Baláža, Arpáda Csuriho, Juraja Horvátha, Daniel Šulíka, Valériu Janočkovú a Jána Manduľáka. Väčšinovým 51-% akcionárom SPP je Slovenská republika, zvyšných 49 % vlastní konzorcium Slovak Gas Holding pozostávajúce zo spoločností E.ON Ruhrgas a GDF SUEZ.
      Ernest Valko bol usmrtený 8. novembra vo večerných hodinách strelnou zbraňou v jeho dome v Limbachu. Ako známy právnik zastupoval štát vo viacerých závažných obchodných sporoch, okrem iného aj SPP v kauze tzv. Duckého zmeniek. Práve pre svoj prehľad v tejto oblasti sa stal jedným zo zástupcov štátu v dozornom orgáne plynární.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona