Nasti Kuzminovej chýba v Tatrách strelnica, chodila by tam aj častejšie

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 09:44 • 2 min
Nasti Kuzminovej chýba v Tatrách strelnica, chodila by tam aj častejšie

VYSOKÉ TATRY - Zlatá slovenská medailistka z posledných zimných olympijských hier v Soči Anastasia Kuzminová sa veľmi rada vracia do Vysokých Tatier, chýba jej tam však strelnica.

slovakia

left justify in out

"Tatry milujem, pretože je tu strašne veľa možností na tréning aj turistiku s rodinou. Pre vrcholových športovcov sú tu krásne výbehy aj zložitejšie trate, kde sa ten športovec potrápi a vybuduje si tú trpezlivosť a vytrvalosť," uviedla pre TASR Kuzminová. Rada chodí do Tatier aj sama, ale často tam berú s manželom aj syna Jeliseja, ak sa dá. Poznajú veľa turistických chodníkov a radi chodia aj do okolia. "Chýba mi tu ešte tá strelnica, predsa ja som biatlonistka, keby tu bola, tak by som sem určite chodila častejšie. Menej by sme chodili do zahraničia a viac by ste ma tu mohli stretávať na tréningoch," konštatovala.

 

Ročne sem zavíta päť až šesťkrát a snaží sa trénovať na náročnejších tratiach, zdolala už aj niekoľko tatranských vrcholov. "Do Vysokých Tatier, konkrétne na Štrbské Pleso, chodím nielen trénovať, ale aj relaxovať. Tu si dovolím aj trošku viac pospať, vstávame tak o 8. hodine, ráno sa prebehnem okolo jazera, sú tu krásne chodníčky, dám si raňajky a pokračujeme v príprave," dodala Kuzminová.

 

Okrem behu na rôznych turistických trasách si vyskúšala v uplynulých dňoch aj člnkovanie na jazere Štrbské pleso. "Veslovanie používame aj počas tréningu v posilňovni, veslujem tak hodinu v kuse, ale tu je to určite krajšie, keď sú tie kopce okolo," zhodnotila. V Tatrách si vychutnáva aj miestne gastronomické špeciality, najradšej má na raňajky čerstvé ovocie, zeleninu a čaj a najobľúbenejším hlavným jedlom slovenskej biatlonistky je ryba so zemiakmi a zeleninou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies