Nástenkový tender putuje na súd, polícia ukončila vyšetrovanie

NETKY.SK • 6 August 2015, 07:22 • 2 min
Nástenkový tender putuje na súd, polícia ukončila vyšetrovanie

BRATISLAVA - Kauza nástenkového tendra smeruje na súd. Polícia ukončila vyšetrovanie aj s návrhom na podanie obžaloby. Televízii TA3 to potvrdil hovorca policajného prezídia Martin Wäldl. V kauze je obvinených päť ľudí vrátane dvoch exministrov prvej Ficovej vlády.

slovakia

left justify in out

Kauza siaha do roku 2007. Dnes už neexistujúce ministerstvo výstavby zverejnilo oznam o miliardovom tendri iba na nástenke v uzavretej chodbe ministerstva. Lukratívnu zákazku získalo konzorcium, ktoré ako jediné o súťaži vedelo. Aféra zamávala prvou Ficovou vládou, o kreslo prišli dvaja ministri zo Slovenskej národnej strany Marián Janušek a neskôr aj jeho nástupca Igor Štefanov. TA 3 pripomenula, že polícia prípad riešila šesť rokov, v uplynulých týždňoch dal za ním vyšetrovateľ bodku. Momentálne prebieha oboznamovanie sa s vyšetrovacím spisom a následne bude zaslaný prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby pre trestný čin machinácií pri verejnom obstarávaní, uviedol hovorca.


Exminister Janušek sa bližšie k obvineniu nechcel pre televíziu vyjadriť. Celé je to podľa neho spolitizované a trvá na svojej nevinne. So Štefanovom sa televízii nepodarilo spojiť, ale od začiatku tvrdil, že súťaž bola v poriadku.


Po prepuknutí kauzy štát podozrivú zmluvu na vyše 100 miliónov eur zrušil. Vo vreckách dvoch súkromných firiem ale skončilo viac ako 12 miliónov eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona