Nastase vystrájal pri stretnutí Pohára federácie a prišiel o akreditáciu

NETKY.SK • 22 Apríl 2017, 18:55 • 2 min
Nastase vystrájal pri stretnutí Pohára federácie a prišiel o akreditáciu

CONSTANTA - Sobotňajšie stretnutie tenisového Pohára federácie 2017 tenisových reprezentačných družstiev žien medzi Rumunskom a Veľkou Britániou prerušili po tom, čo kapitán rumunského tímu Ilie Nastase urážal britskú reprezentantku Johannu Kontovú, jej kapitánku Anne Keothavongovú i rozhodcu.

slovakia

left justify in out

Arbiter Andreas Egli niekdajšieho lídra svetového rebríčka ATP vykázal najprv na tribúnu a neskôr i zo štadióna. Kontovú urážali i rumunskí diváci a tá s plačom opustila kurt. Po 25-minútovej prestávke napokon zdolala Soranu Cristeovú 6:2, 6:3 a vyrovnala stav na 1:1.

Sedemdesiatročnému Nastasemu odobrali akreditáciu a nemôže byť na kurte počas ďalších zápasov proti Veľkej Británii. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) už v piatok začala vyšetrovanie v súvislosti s rasistickými komentármi Nastaseho smerom k tehotenstvu Sereny Williamsovej. Rodák z Bukurešti dokonca urazil i novinárku, ktorá jeho rasistické poznámky uverejnila. "Prečo si to napísala? Si hlúpa," údajne povedal Nastase na adresu Eleanor Crooksovej.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies