Nasťa Kuzminová s Paulínou Fialkovou v nórskom Holmenkollene na stupni víťazov

NETKY.SK • 21 Marec 2019, 18:20 • 2 min
Nasťa Kuzminová s Paulínou Fialkovou v nórskom Holmenkollene na stupni víťazov

HOLMENKOLLEN - Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová triumfovala v šprinte vo finále Svetového pohára v Holmenkollene. Zároveň sa jej podarilo obhájiť malý krištáľový glóbus v tejto disciplíne. Úspech slovenskej výpravy v nórskom stredisku podčiarkla výborným výkonom jej krajanka Paulína Fialková, ktorá finišovala na tretej pozícii.

slovakia

left justify in out

V Nórsku panovalo teplé počasie okolo 10 stupňov s miernym vetrom na strelnici. Úradujúca majsterka sveta v šprinte Kuzminová mala najväčšiu šancu aj na celkový triumf v disciplíne v SP, keď túto zimu nazbierala najviac zo všetkých 311 bodov. Za ňou boli obe Talianky, Lisa Vittozziová zaostávala o dva, Dorothea Wiererová o 11 bodov.

 

 

Ako prvá zo Sloveniek vyštartovala z 12. pozície Paulína Fialková, na úvodnej ležke predviedla bezchybný výkon a zaradila sa priebežne na tretiu priečku. Aj druhú položku v stoji zvládla bez jedinej chybičky a strelnicu opustila na priebežne prvej priečke s veľkou šancou na vynikajúci výsledok. Anastasii Kuzminovej, ktorá stále držala šancu aj na celkové prvenstvo v SP, ušiel posledný výstrel na ležke a musela na trestné kolo. Tridsaťštyriročná trojnásobná olympijská víťazka však už niekoľkokrát v kariére ukázala, že ani jedna chyba na strelnici ju nedokáže pripraviť o víťazstvo. Opäť sa jej podarilo predviesť vynikajúci bežecký výkon a na stojku prišla s výrazným náskokom. Druhú položku zvládla bezchybne a zaradila sa na prvé miesto.

 

 

P. Fialková taktiež v behu nezaostala a do cieľa prišla priebežne prvá so 17-sekundovým náskokom pred dovtedajšou líderkou Tiril Eckhoffovou z Nórska. Chvíľu na to však finišovala Kuzminová, ktorá po bravúrnom behu prekonala svoju krajanku ešte o ďalších 25,1 sekundy a tento výkon sa už len veľmi ťažko prekonával. V ďalšom priebehu ju už žiadna z pretekárok nedokázala zdolať. Paulínu Fialkovú nakoniec odsunula na tretie miesto Nemka Franziska Preussová, ktorá ju zdolala o necelé štyri sekundy. Pre Slovensko je to aj napriek tomu skvelý výsledok.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies