Našli záznamník letových údajov z ruského havarovaného lietadla

NETKY.SK • 31 Máj 2012, 06:34 • 2 min
Našli záznamník letových údajov z ruského havarovaného lietadla

Našli záznamník letových údajov z ruského havarovaného lietadla - Svet Indonézski dedinčania našli záznamník letových údajov z ruského dopravného lietadla Suchoj Superjet 100, ktoré počas predvádzacieho letu pre prípadných zákazníkov narazilo pred tromi t

slovakia

left justify in out

img

Indonézski dedinčania našli záznamník letových údajov z ruského dopravného lietadla Suchoj Superjet 100, ktoré počas predvádzacieho letu pre prípadných zákazníkov narazilo pred tromi týždňami do strmého svahu na vrchole sopky Salak, pokrytého džungľou. Pri nešťastí zahynulo 45 ľudí.
      Zariadenie môže pomôcť vyšetrovateľom zistiť, prečo lietadlo 9. mája narazilo do neaktívnej sopky neďaleko indonézskeho hlavného mesta Jakarta.
      Šéf indonézskej pátracej a záchrannej služby Daryatmi dnes informoval, že záznamník letových údajov bol pochovaný pod bahnom, ktoré po havárii ruského lietadla tieklo z okolitých kopcov.
      Šéf záchranárov dodal, že záznamník bol v dobrom stave, keď ho dedinčania v stredu našli v hlbokej rokline.
      Zariadenia zaznamenáva údaje ako nadmorská výška lietadla či rýchlosť. Ďalšia časť tzv. čiernej skrinky lietadla, záznamník hlasov z kokpitu, sa našiel už skôr.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona