Našli vraha zavraždenej Švajčiarky v Thajsku!

NETKY.SK • 8 August 2021, 14:18 • 2 min
Našli vraha zavraždenej Švajčiarky v Thajsku!

PHUKET - Thajská polícia zatkla podozrivého zo smrti Švajčiarky, ktorú našli na ostrove Phuket.

slovakia

left justify in out

Švajčiarsku turistku našli pri vodopáde prikrytú čiernou prikrývkou. Po začatí rozsiahleho vyšetrovania úrady zadržali podozrivého.

 

Súvisiaci článok: V Thajsku našli mŕtvu Švajčiarku. Prípad označili ako vraždu!

 

Polícia v sobotu novinárom oznámila, že v prípade došlo k prelomu a podozrivého zadržali. „Na Phukete máme dobré správy. Je to vybavené,“ povedal policajný prezident Suwat Jangyodsuk. Podozrivým je 27-ročný muž, ktorý má bydlisko na Phukete.

 

„Polícia obvinila páchateľa z vraždy a lúpeže,“ uviedla zástupkyňa policajného hovorcu Krisana Pattanacharoenová na tlačovej konferencii v Phukete. „Príčina smrti musí byť ešte potvrdená pitvou." 

 

Zástupca provinčného policajného veliteľa, Nanthadet Yoinuan, informoval, že podozrivý turistku zabil a okradol. Stretol sa s ňou pri vodopáde, kde pôvodne hľadal ovocie. „V jej taške našiel 300 bahtov (12 dolárov) a použil ich na drogy, nápoje a opravu telefónu.“ 

 

Po zadržaní a vypočutí, sa podozrivý k útoku priznal. Polícia v tomto prípade vykonala aj nezvyčajný krok, keď podozrivého priviedla na tlačovú besedu a urobili spoločné vyhlásenie. Bezpečnosť návštevníkov je pre Thajsko citlivou otázkou, pretože cestovný ruch je kľúčovým odvetvím, ktoré v roku 2019 predstavovalo 12 percent HDP, a obzvlášť, keď ho tvrdo zasiahla pandémia koronavírusu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies