Našli tretiu obeť požiaru a havárie teplovzdušného balóna

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 06:37 • 2 min
Našli tretiu obeť požiaru a havárie teplovzdušného balóna

DOSWELL - Pátracie tímy v americkej Virgínii už našli telo pilota teplovzdušného balóna, ktorý bol treťou obeťou sobotňajšej nehody. Informovala dnes o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Balón narazil do elektrického vedenia, začal horieť a zrútil sa v husto zalesnenom teréne. Telá dvoch žien sa našli v sobotu, mŕtveho pilota Daniela T. Kirka objavili v nedeľu. S lietaním na teplovzdušnom balóne mal 20-ročné skúsenosti a bol veľmi opatrný.
      

Svedkovia haváriu opísali ako hroznú udalosť, ktorá sa stala v noci na sobotu počas ukážky letu 13 balónov pred balónovým festivalom. Na predpremiérovom podujatí sa zúčastnilo zhruba 740 ľudí, festival potom zrušili.
      

Keď balón narazil do elektrického vedenia, pilot sa snažil znovu získať nad ním kontrolu a uhasiť požiar. Podľa svedectiev otvoril ventily na uvoľnenie horúceho vzduchu, aby zabránil balónu stúpať vyššie. Urobil všetko preto, aby zachránil pasažierov. Dve ženy buď vyskočili z koša, alebo vypadli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies