Našli telo zavraždeného ruského poslanca, v sude, zaliate betónom

NETKY.SK • 19 Február 2013, 12:51 • 2 min
Našli telo zavraždeného ruského poslanca, v sude, zaliate betónom

Našli telo zavraždeného ruského poslanca, v sude, zaliate betónom - Krimi Telo ruského regionálneho politika Michaila Pachomova, ktorý bol niekoľko dní nezvestný, našli v pondelok zaliate v sude s betónom v obci Obuchovo neďaleko Moskvy. Z objednania jeho

slovakia

left justify in out

img

Telo ruského regionálneho politika Michaila Pachomova, ktorý bol niekoľko dní nezvestný, našli v pondelok zaliate v sude s betónom v obci Obuchovo neďaleko Moskvy.

Z objednania jeho vraždy je podozrivý bývalý vládny úradník, ktorého zadržali v pondelok na moskovskom letisku pri pokuse o útek. 


Vyšetrovatelia zadržali spolu 12 podozrivých osôb, ktoré už od vlaňajšej jesene Pachomova sledovali a niekoľkokrát sa ho pokúsili uniesť, informovala agentúra RIA Novosti. 

Ako možný motív únosu a vraždy sa uvádza Pachomovov dlh vo výške 80 miliónov dolárov. Podľa dohadov ruských médií Pachomov túto sumu dlhoval objednávateľovi vraždy. Považuje sa zaňho bývalý úradník Moskovskej oblasti Jevgenij Charitonov, ktorý v regionálnej vláde zastával post námestníka ministra pre komunálne služby.

Pachomov bol nezvestný od 12. februára, keď ho videli v mieste jeho bydliska - v meste Lipeck - v spoločnosti trojice mužov, ktorá ho násilím vtiahla do auta a odviezla na neznáme miesto. Jeho telo so stopami po surovom bití sa našlo v pondelok v obci Obuchovo v Noginskom okrese Moskovskej oblasti. Telo našli v súkromnej garáži zaliate betónom v plechovom sude. 

Hovorca Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie, ktorý sa kauzou zaoberá, s odvolaním sa na výpoveď jedného z podozrivých uviedol, že Charitonov mu údajne povedal, že dlžné peniaze potrebuje na to, aby napredovala jeho kariéra. "Pre Charitonova bola jeho kariéra prioritou," spresnil hovorca Vyšetrovacieho výboru Vladimir Markin.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona