Našli sme spoločnú reč, vraví Kažimír o Grécku

NETKY.SK • 21 Február 2015, 07:13 • 2 min
Našli sme spoločnú reč, vraví Kažimír o Grécku

BRATISLAVA - Máme dohodu na ktorú všetci čakali. Takto reagoval na piatkovú dohodu Grécka s ministrami financií krajín eurozóny šéf slovenského rezortu Peter Kažimír.

slovakia

left justify in out

"Našli sme spoločnú reč, ako pokračovať ďalej nasledujúce štyri mesiace," skonštatoval. Ako uviedol, táto "cestovná mapa" vytvára priestor na úspešné ukončenie programu a v tomto prechodnom období pripraviť novy reformný plán pre Grécko, spoločne s Gréckom. "Grécka vláda žiadala o čas a priestor, dostali ich. Teraz je rad na nich a majú jasnú domácu úlohu, prísť s balíkom reformných opatrení, ktorý bude musieť následne odobriť Európska centrálna banka, Európska komisia a Medzinárodný menový fond," uviedol Kažimír.


Ako minister financií zdôraznil, kľúčová podmienka, ktorú si kládlo Slovensko, bola splnená. "Grécko sa politicky zaviazalo splatiť všetkým svojim veriteľom všetky záväzky v plnej výške a načas,“ uzavrel Kažimír.


Predstavitelia gréckej vlády sa zaviazali, že nezavedú v krajine žiadne reformy, ktoré by mali negatívny dopad na štátny rozpočet. V pondelok tiež predložia predbežný zoznam opatrení, ktoré plánujú zaviesť. Medzinárodný úverový program sa tak predĺži o štyri mesiace.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona