Našli pozostatky obete v Concordii, zrejme patrí indickému čašníkovi

NETKY.SK • 8 Október 2013, 15:25 • 2 min
Našli pozostatky obete v Concordii, zrejme patrí indickému čašníkovi

RÍM - Potápači prehľadávajúci vrak havarovanej výletnej lode Costa Concordia našli dnes pozostatky jedného z dvoch ľudí, ktorí sú po katastrofe v Taliansku z roku 2012 stále nezvestní. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Taliansky komisár poverený pátraním vo vraku Costy Concordie uviedol, že podľa presvedčenia vyšetrovateľov patria pozostatky indickému čašníkovi Russelovi Rebellovi. Našli ich na tretej palube lode.

Luxusná výletná loď narazila 13. januára 2012 na skaly pri pobreží toskánskeho ostrova Giglio a prevrátila sa na bok. Pri nešťastí zahynulo 32 ľudí z celkového počtu 4229. Dve telá sa však vtedy nenašli - telo Rebella a talianskej cestujúcej Marie Grazie Trecarichiovej.

Potápači sa mohli dostať do okolia lode až po zložitom manévri, pri ktorom loď minulý mesiac vztýčili. Dovtedy k nej nebol povolený prístup. Predstavitelia vyhlásili, že prvoradou úlohou bolo lokalizovať pozostatky oboch tiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies