Našli masový hrob s telami najmenej 14 nezvestných baníkov

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 16:41 • 2 min
Našli masový hrob s telami najmenej 14 nezvestných baníkov

CARACAS - Masový hrob s telesnými pozostatkami najmenej 14 z viac ako 20 nezvestných baníkov sa našiel v meste Tumereno na juhovýchode Venezuely.

slovakia

left justify in out

 Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na generálnu prokurátorku Luisu Ortegovú. Pre televíziu Globovisión povedala, že baníci stali obeťou gangu vedeného istým Ekvádorčanom.

 

Podľa rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF sa v hrobe nachádzalo až 17 tiel. Zabití boli zrejme súčasťou skupiny 28 baníkov, ktorí sa začiatkom marca nevrátili z práce.

 

Očití svedkovia informovali, že telá obetí boli rozkúskované a zabalené v čiernych plastových vreciach.

 

V médiách sa v krátkom čase objavili aj správy o tom, že ozbrojenci sa pokúsili násilne prevziať kontrolu nad baňou na zlato, v ktorej nezvestní pracovali.

O možnom masakre hovoril v minulom týždni aj venezuelský prezident Nicolás Maduro, keď do odľahlého regiónu na juhovýchode krajiny vyslal vojakov. V oblasti operujú viaceré zločinecké skupiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona