Našli čiernu skrinku z havarovaného ruského lietadla

NETKY.SK • 27 December 2016, 08:05 • 2 min
Našli čiernu skrinku z havarovaného ruského lietadla

MOSKVA - Pátracie tímy našli dnes záznamník letových údajov z ruského lietadla Tu-154, ktoré sa v nedeľu ráno zrútilo do Čierneho mora. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Lietadlo ruského ministerstva obrany typu Tu-154, na ktorého palube bolo 92 ľudí, smerovalo v nedeľu na ruskú leteckú základňu Humajmím v sýrskej provincii Lázikíja, keď sa krátko po vzlietnutí z letiska v Soči zrútilo do Čierneho mora.

 

Medzi pasažiermi sa nachádzali desiatky spevákov ruského svetoznámeho armádneho súboru Alexandrovovci vrátane vedúceho Valerija Chalilova, ale aj novinári a vojaci.

 

 

 

Čierna skrinka z havarovaného Tu-154 nie je závažne poškodená

 

Záznamník letových údajov z lietadla Tu-154 s 92 ľuďmi na palube, ktoré sa krátko po štarte z mesta Soči zrútilo do Čierneho mora, nie je závažne poškodený.

 

Záznamník letových údajov - jednu z dvoch čiernych skriniek - vyzdvihli ruskí potápači z morského dna dnes ráno a letecky ju prepravili do laboratória ministerstva obrany, kde ju podrobia analýze. Predtým, ako z nej začnú získavať údaje, ju však budú musieť umyť v destilovanej vode.

 

 

Záchranári, ktorí od nedele prehľadávajú miesto dopadu lietadla, už lokalizovali v mori časť jeho trupu, vyzdvihli telá 13 obetí nešťastia a dnes našli aj zmienenú čiernu skrinku a neskôr aj jeden z troch motorov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies