Našli auto s piatimi českými pasmi; osud posádky je neznámy

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 13:40 • 2 min
Našli auto s piatimi českými pasmi; osud posádky je neznámy

PRAHA/BEJRÚT - Prázdne auto s piatimi českými pasmi našli dnes ráno libanonské bezpečnostné zložky v údolí Bikáa. Píše o tom spravodajský server iDNES.cz s odvolaním sa na českého veľvyslanca v Libanone Svatopluka Čumbu.

slovakia

left justify in out

Informáciu pre webové vydanie Mladej fronty DNES potvrdila aj hovorkyňa českého ministerstva zahraničných vecí Michaela Lagronová. "Skupina piatich Čechov sa v Libanone pohybuje dlhodobo. V automobile sa okrem pasov, u ktorých nie je jasné, či nie sú falšované, našla aj hotovosť a kreditné karty. Česi mali prenajaté auto s miestnym vodičom. O ich osude sa nič nevie. Zisťujeme podrobnosti," uviedla s tým, že o tom píšu všetky libanonské médiá.

 

Podľa veľvyslanca Čumbu sú však - ako potvrdil telefonicky pre iDNES.cz - pasy podľa všetkého pravé. Českí občania sú pravdepodobne turisti, ktorí svoj pobyt v krajine českej ambasáde nenahlásili. Ambasáda je v styku s bezpečnostnými zložkami Libanonu, poznamenal Čumba.

 

Libanonský web The Daily Star píše o Čechoch vo veku 25-47 rokov, ktorí podľa bezpečnostného zdroja boli možno unesení. Túto možnosť zvažuje aj české ministerstvo zahraničných vecí.

 

V marci 2011 zmizlo v údolí Bikáa za podobných okolností sedem Estóncov, ktorí si do Libanonu vyšli na bicykloch. V zajatí boli 113 dní a oslobodení boli po zásahu libanonských špeciálnych síl. Ich väznitelia sa údajne hlásili k teroristickej sieti al-Káida, približuje webové vydanie Mladej fronty DNES.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies