Následky orkánu Xavier sa dotkli 1000 kilometrov železničných tratí

NETKY.SK • 8 Október 2017, 10:04 • 2 min
Následky orkánu Xavier sa dotkli 1000 kilometrov železničných tratí

BERLÍN - Nemecká železničná spoločnosť Deutsche Bahn dnes oznámila, že následky orkánu Xavier, ktorý tento týždeň zasiahol sever krajiny, sa dotkli viac než 1000 kilometrov železničných tratí. Ich odstraňovanie môže trvať ešte niekoľko dní, informuje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Škody vznikli na vyše 500 rôznych miestach železničnej siete v krajine, keď silný vietor vyvracal stromy a elektrické vedenie, uviedol hovorca Deutsche Bahn.

 

Železničná doprava v severnom Nemecku sa v dôsledku toho vo štvrtok úplne zastavila. Premávku na tamojšej hlavnej východozápadnej trati medzi Berlínom a Hanoverom obnovili len túto sobotu.

 

Orkán pomenovaný Xavier postihol najmä severné Nemecko a Poľsko, najsilnejší náraz vetra s rýchlosťou 201 kilometrov za hodinu namerali na českej Sněžke. Najmenej sedem ľudí zahynulo v Nemecku a dvaja v Poľsku, kde sa podľa úradov ocitlo dočasne bez dodávok elektriny 800.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies