Našim hokejistom najviac pomohli Lotyši, Vydarený: Ďakovať im nebudeme

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 11:48 • 2 min
Našim hokejistom najviac pomohli Lotyši, Vydarený: Ďakovať im nebudeme

HELSINKI - Slovenskí hokejisti sa po troch prehrách v rade ocitli pod psychickou dekou a von ich dostali paradoxne až tí, ktorí odštartovali ich nepriaznivú sériu na MS. Pondelňajšie víťazstvo Lotyšska nad Francúzskom vrátilo postupové karty späť do rúk zverencov trénera Vladimíra Vůjteka a tí v zápase s USA bez váhania vyložili na stôl víťazné tromfy.

slovakia

left justify in out

Dve prehry s outsidermi skupiny Lotyšskom a Rakúskom a následná s Ruskom takmer pripravili Vůjtekove mužstvo o vyraďovaciu fázu turnaja. Postup zrazu nemali vo svojich rukách a museli sa spoliehať na ostatné výsledky. Hneď ten prvý v pondelok im ale zahral perfektne do karát. "Nesmierne nám pomohli Lotyši. Bola to ohromná psychická pomoc. Vtedy z nás spadla taká tiaž, že sa nám nedarilo a nemali sme šťastie. Takže do posledného zápasu sme išli s tým, že musíme urobiť všetko pre to, aby sme vyhrali," povedal pre TASR obranca René Vydarený. "Za pomoc im ale ďakovať nebudeme. My sme si mali v prvom rade pomôcť sami. No sme radi, že sme dnes mali vôbec tú šancu postúpiť," pokračoval.

Slováci si v rozhodujúcom zápase poradili s Američanmi 4:1 a do streleckej listiny sa zapísal aj Vydarený. Tridsaťdvaročný obranca sa na svoje prekvapenie ocitol na konci úspešnej presilovkovej akcie. "Kukumberg prihral spoza bránky a bol som trošku prekvapený, že Záborský mi to ako strelec dal do prázdnej. Buchlo mi to do hokejky a v tom som si uvedomil, že mám puk, tak som si povedal 'strieľaj'. Nakoniec z toho bola pekná akcia," opísal vydarenú presilovkovú kombináciu.

Meno štvrťfinálového súpera po zápase vôbec neriešil, radšej si vychutnával zaslúžený postup. "Povedal by som, že dnes to bol náš najtímovejší výkon na šampionáte. Chceme si užiť toto víťazstvo aspoň do polnoci a čo bude v štvrťfinále, budeme riešiť až zajtra," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona