Násilný Afganec, ktorý týral svoju ženu a dcéry, sa už po tretí raz ocitol pred súdom v Rakúsku

NETKY.SK • 17 Január 2018, 06:30 • 2 min
Násilný Afganec, ktorý týral svoju ženu a dcéry, sa už po tretí raz ocitol pred súdom v Rakúsku

LINZ - Už po tretí raz sa v Rakúsku ocitol v utorok v súdnej sieni Afganec, ktorý s manželkou a štyrmi deťmi ušiel do alpskej republiky v roku 2015.

slovakia

left justify in out

V procese, ktorého dejiskom je Linz, sa zodpovedá z útoku na matku svojich detí v ubytovni pre žiadateľov o azyl v okrese Freistadt z 1. júla 2017. Nožom vtedy manželku ťažko zranil a navyše sa s kanistrom benzínu v rukách vyhrážal, že všetko podpáli. Muža už skôr odsúdila rakúska justícia za pokračujúce násilie a hrozby voči manželke a nátlak na jednu zo štyroch dcér. Pár sa medzičasom rozišiel a pre muža platil zákaz kontaktovania partnerky.

 

V osudný večer si Afganec počkal v bydlisku rodiny na jej návrat, chytil za krk najstaršiu, vtedy desaťročnú dcérku, a pohrozil jej, že ak mukne, zomrie podobne ako jej matka. Potom manželku bodol kuchynským nožom s 20 cm dlhou čepeľou do hlavy, stiahol silne krvácajúcu ženu do inej izby a hrozil podpálením všetkého v okolí. Záchranku a políciu alarmovali napokon susedia, ktorým sa obžalovaný takisto vyhrážal.

 

Afganec vystúpil v súdnej sieni s úplne inou verziou, ktorá sa markantne líšila i od jeho vlastnej výpovede na polícii, vyplýva z informácií tlačovej agentúry APA. Sudca napokon rezignoval na ďalšie otázky obžalovanému, ktorého postoj zhrnul slovami: Každý, kto vypovedá proti nemu, klame a polícia uviedla v protokole nesprávne veci.

 

Ani manželka, ani dcérky obžalovaného pred súdom vypovedať nemuseli. Ich výpovede videli prítomní vďaka videozáznamom. Znalec z odboru súdnej medicíny označil za skôr nepravdepodobné, aby zranenia ženy vznikli, ako sa snažil obžalovaný argumentovať v súdnej sieni, náhodou v dôsledku pohybu poškodenej. Vynesenie rozsudku v kauze sa očakáva v stredu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona