Násilnosti v Egypte pokračujú, vyžiadali si už 50 mŕtvych!

NETKY.SK • 7 Október 2013, 06:23 • 2 min
Násilnosti v Egypte pokračujú, vyžiadali si už 50 mŕtvych!

KÁHIRA - Najmenej 50 ľudí zahynulo a 268 ďalších utrpelo zranenia pri nedeľňajších krvavých stretoch medzi stúpencami Moslimského bratstva, odporcami zvrhnutého prezidenta Muhammada Mursího a bezpečnostnými silami v Egypte.

slovakia

left justify in out

Polícia zatkla 423 protestujúcich a obvinila ich z vandalizmu a niektorých aj z ostrej streľby. Egypťania si v nedeľu vo viacerých mestách pripomínali 40. výročie začiatku arabsko-izraelskej vojny z roku 1973. K najostrejším zrážkam došlo v okolí Námestia oslobodenia (Mídán at-Tahrír) v Káhire, kde ľudové povstanie zvrhlo bývalého lídra Husního Mubaraka. Polícia sa oba tábory snažila rozohnať slzotvorným plynom ale aj streľbou. Násilné demonštrácie sa konali aj v Alexandrii, Sueze a Asváne. Najviac, až 45 ľudí, zomrelo v hlavnom meste, zvyšných päť prišlo o život na iných miestach.

Egypt sa zmieta v politickom a ekonomickom chaose od Mursího zvrhnutia armádou 3. júla po protestoch proti jeho vláde. Odvtedy demonštrujú naopak jeho stúpenci, ktorí žiadajú Mursího opätovné dosadenie. Moslimské bratstvo vyhralo prezidentské i parlamentné voľby po páde dlhoročného lídra Husního Mubaraka v roku 2011.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies