Násilnosti pokračovali aj v noci, polícia zatkla najmenej 138 osôb

NETKY.SK • 13 Jún 2012, 10:05 • 2 min
Násilnosti pokračovali aj v noci, polícia zatkla najmenej 138 osôb

Násilnosti pokračovali aj v noci, polícia zatkla najmenej 138 osôb - Futbal Výtržnosti medzi poľskými a ruskými futbalovými fanúšikmi pokračovali aj v noci na stredu po vzájomnom zápase oboch krajín (1 1) na majstrovstvách Európy vo Varšave. Polícia v súv

slovakia

left justify in out

img

Výtržnosti medzi poľskými a ruskými futbalovými fanúšikmi pokračovali aj v noci na stredu po vzájomnom zápase oboch krajín (1:1) na majstrovstvách Európy vo Varšave. Polícia v súvislosti s násilnosťami, ktoré prepukli počas pôvodne pokojného pochodu ruských priaznivcov na Národný štadión, zatkla minimálne 138 osôb.
      Podľa informácií miestnych médií skončilo vo varšavských nemocniciach asi 15 ľudí, no presnejšie čísla budú známe až v stredu dopoludnia. Prvé správy však hovoria, že nikto neutrpel vážne zranenia.
      Násilnosti odštartoval útok maskovaných poľských extrémistov na pochod ruských fanúšikov, ktorí pri príležitosti Dňa nezávislosti smerovali sformovane k štadiónu. Reportér agentúry AP bol svedkom ako Poliaci na Rusov zaútočili, tí odpovedali násilím a došlo k bitke niekoľkých desiatok fanúšikov. Novinár videl na zemi niekoľko krvácajúcich aktérov potýčky.
      Násilnosti pokračovali neďaleko štadióna na moste cez rieku Visla, kde sa strhla krvavá bitka a výtržníci zahádzali policajtov kameňmi, fľašami a svetlicami. Bezpečnostní príslušníci tak museli použiť na rozohnanie davu slzotvorný plyn, gumové projektily i vodné delá.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies