Násilnícky Marcel vydieral vlastnú matku, už pozná svoj trest

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 15:35 • 2 min
Násilnícky Marcel vydieral vlastnú matku, už pozná svoj trest

BANSKÁ BYSTRICA – Trest 32 mesiacov odňatia slobody nepodmienečne za vydieranie matky uložil dnes Okresný súd v Banskej Bystrici 28-ročnému Marcelovi Macháčovi z tohto mesta.

slovakia

left justify in out

Ten vydieral 48-ročnú matku Moniku a hrozil jej zabitím, ak zavolá policajtov. Súd vyhlásil verdikt po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú s prokurátorom uzavrel obvinený muž.
Incident sa odohral v jeden januárový deň tohto roku. Marcel najprv od matky pýtal 70 eur, inak hrozil, že z bytu neodíde. Keď odmietla, priblížil sa k nej a päsťou silno udrel do steny asi pol metra od matkinej hlavy.

 

Potom odišiel, ale neskôr jej zavolal a hrozil zabitím, ak zavolá policajtov. Konflikt pokračoval okolo 17:00 v ten istý deň po tom, ako mu matka pred byt vyniesla jeho veci a žiadala ho, aby jej a dcére nerobil problémy pri spolužití. Keď sa matka pokúsila privolať políciu, vytrhol jej z ruky mobil a hodil ho na zem.


Marcel tým spáchal pokračovací zločin vydierania. Ku skutku sa priznal a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú súd schválil. Zároveň nariadil Marcelovi absolvovať ambulantnou formou protialkoholické liečenie. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Sudca hneď nariadil aj výkon trestu, ktorý si Marcel odpyká v ústave s minimálnym stupňom stráženia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies