Násilné protesty v okolí Paríža pokračujú, zadržali ďalších 17 ľudí

NETKY.SK • 8 Február 2017, 13:08 • 2 min
Násilné protesty v okolí Paríža pokračujú, zadržali ďalších 17 ľudí

PARÍŽ - Francúzska polícia zadržala dnes ráno ďalších 17 osôb v súvislosti s výtržnosťami, ktoré už štvrtú noc prebiehajú na predmestiach Paríža. Protesty, pri ktorých demonštranti opäť podpaľovali autá a smetné koše, vyvolalo minulotýždňové násilie, použité políciou pri zadržaní mladého černocha.

slovakia

left justify in out

Z použitia neprimeranej sily pri kontrole totožnosti 22-ročného černocha boli obvinení štyria policajti, ktorých zároveň dočasne postavili mimo služby. K incidentu došlo 2. februára v meste Aulnay-sous-Bois v severovýchodnej časti metropolitnej oblasti Paríža.

 

Jeden z policajtov mladého muža údajne znásilnil obuškom, zvyšní traja sú obvinení z jeho napadnutia. Protesty po tomto čine vypukli na severných predmestiach Paríža a neskôr sa rozšírili do prinajmenšom piatich ďalších okolitých miest.

 

Francúzsky prezident Francois Hollande údajnú obeť incidentu, mladého muža identifikovaného len krstným menom Theo, navštívil v utorok večer v nemocnici v Aulnay-sous-Bois, kde sa po útoku zotavuje. Samotný mladík verejnosť vyzval na zachovanie pokoja a spoločne so svojou rodinou vyjadril nádej, že prípadom sa bude náležite zaoberať francúzska justícia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies