Násilie v Sýrii eskaluje: Nové boje si vyžiadali najmenej 28 obetí

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 08:44 • 2 min
Násilie v Sýrii eskaluje: Nové boje si vyžiadali najmenej 28 obetí

DAMASK - Boje v Sýrii si dnes vyžiadali najmenej 28 obetí. Eskalácia násilia pokračuje už štvrtý deň, prímerie sa podľa agentúry AP fakticky zrútilo.

slovakia

left justify in out

Najmenej 16 ľudí zahynulo pri ostreľovaní mesta Aleppo povstalcami, uviedli provládne médiá. Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii informovalo o 19 mŕtvych vrátane troch detí a 120 zranených.

 

Podľa SOHR pri ostreľovaní pozícií povstalcov v Aleppe vládnymi silami zahynuli štyria ľudia vrátane šesťročného
Osem ľudí prišlo o život po tom, čo sa na armádnom stanovišti v meste Sajjída Zajnab - južne od metropoly Damask - opálil v aute naloženom výbušninami samovražedný atentátnik, informovali provládne médiá. K tomuto útoku sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát.


Za posledný týždeň zahynulo na severe Sýrie a pri Damasku takmer 150 ľudí. Ide o výraznú eskaláciu násilia od uzavretia dohody o prímerí koncom februára. Dohoda sa týka len oblastí bojov medzi jednotkami sýrskej armády podporovanými ruským letectvom a sýrskymi povstalcami. Nevzťahuje sa na Islamský štát a Front an-Nusra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona