Násilie v Salvadore sa stupňuje: Každý den 14 vrážd, gangstri dokonca zabili aj hrocha v zoo

NETKY.SK • 28 Február 2017, 10:28 • 2 min
Násilie v Salvadore sa stupňuje: Každý den 14 vrážd, gangstri dokonca zabili aj hrocha v zoo

SAN SALVADOR – Násilie v metropole Salvadoru nebralo obludných rozmerov a odniesol si to aj obľúbený hroch Gustavito, ktorý zabával ľudí v miestnej zoo.

slovakia

left justify in out

Smrť hrocha vyvolal aj medzi obyvateľmi mesta, ktorí sú zvyknutí na časté vraždy, vlnu nevôle.

 

Salvadorci smútili na sociálnych sieťach a niektorí nechali aj kvety pri bráne zoo, ktorú zatvorili až do odvolania.

 

„Sme zvyknutí na mŕtvoly každý deň,“ povedal Martin Castillo, pouličný predavač v centre Salvadoru a dodal: „Zabíjajú nás ako muchy, ale toto prekonalo všetko. Zabili zviera, ktoré nikomu nič nespravilo, iba nás zabávalo."

 

Riaditeľ zoo Vladan Henriquez povedal na tlačovej konferencii, že hroch mal na celom tele zranenia. Pomliaždeniny a rezné rany svedčia o tom, že ho napadli s kovovými tyčami, nožmi a kameňmi, opísal riaditeľ Henriquez hrôzu, ktorú Gustavito zažil.

 

 

Útok sa odohral minulý týždeň, ale opatrovatelia si nevšimli zranenia na hrochovi až do štvrtka, pretože Gustavito bol stále v bazéne. Zraneniam podľahol v neďelu. Minister spravodlivosti Mauricio Ramirez Landaverde, povedal, že polícia už začala vyšetrovanie jeho smrti.

 

Salvador je jednou z najnásilnejších krajín na svete. Zabijú tam až 5278 ľudí ročne, čo je v priemere 14 vrážd denne. Najviac vrážd majú na svedomí mocné pouličné gangy.

 

Gustavito sa narodil v Guatemale a pred 13 rokmi ho previezli do Salvadoru. „Sme nahnevaní,“ povedala Carmen Rogelová, ktorá brávala častokrát svojho vnuka do zoo a dodala: „Nevedeli sme, že zabili Gustavita, boli sme nepríjemne prekvapení, keď sme prišli pred bránu a bola zatvorená.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies