Násilie v egyptských mestách pokračuje, zahynulo 6 ľudí

NETKY.SK • 16 August 2013, 16:56 • 2 min
Násilie v egyptských mestách pokračuje, zahynulo 6 ľudí

KÁHIRA - Začiatok piatkových demonštrácií podporovateľov zosadeného egyptského prezidenta Muhammada Mursího vo viacerých mestách sprevádzalo násilie, ktoré si vyžiadalo životy piatich islamistov a jedného policajta. Podľa predstaviteľov bezpečnostných síl zahynul jeden z príslušníkov polície v Káhire, keď ho na kontrolnom stanovišti napadli ozbrojení muži.

slovakia

left justify in out

Ďalších päť smrteľných prípadov hlásili z mesta Ismáilíja pri Suezskom prieplave. Na najmenej dvoch miestach v Káhire, kde mali prívrženci Mursího protestovať proti usmrteniu stoviek ľudí pri stredajších stretoch s políciou, sa podľa svedkov ozývala streľba. Islamisti demonštrujú taktiež v Alexandrii, Bání Suvajf, Fajjúme, ale aj v turistami vyhľadávanej Hurgade na pobreží Červeného mora. V celej krajine platí výnimočný stav a ministerstvo vnútra pohrozilo, že v prípade útokov na vládne budovy proti demonštrantom tvrdo zakročí, pričom nevylučuje ani streľbu ostrými nábojmi.

Stredajšie násilie v Káhire si vyžiadalo viac ako 600 mŕtvych, a to prevažne z radov Mursího podporovateľov, ktorí chcú v piatok odpovedať "dňom hnevu". Okrem islamistov plánujú vyjsť do ulíc aj Mursího protivníci, aby odsúdili "domáci terorizmus a zasahovanie zvonka".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies