Našiel sa muž z parížskeho metra, rasistov by dal zatvoriť

NETKY.SK • 19 Február 2015, 11:29 • 2 min
Našiel sa muž z parížskeho metra, rasistov by dal zatvoriť

PARÍŽ - Futbalových fanúšikov londýnskej Chelsea, ktorí sa otvorene hlásili k rasizmu v parížskom metre a svoju ideológiu aj názorne uviedli do praxe, by mali "vypátrať, potrestať a zatvoriť".

slovakia

left justify in out

Myslí si to obeť ich správania. Denníku Le Parisien sa podarilo vyspovedať Souleymana S., muža, ktorého na stanici podzemnej železnice Richelieu-Drouot odmietli pustiť britskí "turisti" do vozňa. Viackrát ho sotili von z dverí a aby bolo jasné, prečo to spravili, skandovali: "My sme rasisti, my sme rasisti a máme to tak radi." Muž tmavej pleti sa vo francúzštine dožadoval uvoľnenia priestoru dverí, akoby nechápal, s kým má dočinenia: "Môžem nastúpiť alebo čo sa deje?" Odpoveďou mu bolo len ďalšie vystrčenie na nástupište. Brit žijúci v Paríži Paul Nolan zachytil celú scénu na amatérske video, ktoré sa rýchlo rozšírilo na internete.

 

 

 

 

Souleyman S. navyše pri potýčke stratil mobilný telefón a až do stredy večera nevedel, že ho niekto natáčal. Keďže neovláda angličtinu, dlho vraj nechápal, čo rasisti kričia. 

 

"Vraveli mi niečo po anglicky, naozaj som im nerozumel. Pochopil som iba toľko, že to má niečo spoločné s Chelsea a so zápasom so Saint-Germain, ktorý sa hral ten večer. Čoskoro mi bolo jasné, že majú problém s farbou mojej pleti," povedal Parížan a popísal aj ďalší vývoj udalostí: "Nikto sa nepostavil na moju obranu, čo by aj zmohli? Išiel som domov, s nikým som sa o tom nerozprával, ani s manželkou, ani s deťmi. Čo by som im povedal? Že ich otca vystrčili z metra, pretože je čierny?" 

 

Souleyman S. bol pripravený vo štvrtok podať na polícii sťažnosť, ale iba za podmienky, že ho uvoľnia z práce. "Týchto ľudí, týchto anglických fanúšikov by mali nájsť, potrestať a zatvoriť," myslí si. 

 

Prípad už vyšetruje úrad parížskej prokuratúry. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies