Naši vojaci končia v afgánskej operácii ISAF, stiahli už vlajku

NETKY.SK • 23 September 2014, 14:50 • 2 min
Naši vojaci končia v afgánskej operácii ISAF, stiahli už vlajku

BRATISLAVA – Stiahnutím slovenskej zástavy, ktorá viala nad slovenským kempom na základni v afganskom Kandaháre, ukončili slovenské jednotky plnenie svojich úloh v operácii ISAF. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková. Vlajku stiahli symbolicky v pondelok 22. septembra, keď si vojaci na Slovensku pripomínajú Deň Ozbrojených síl SR.

slovakia

left justify in out

"Operačné úlohy sme úspešne ukončili, za čo by som chcel všetkým úprimne poďakovať. Som hrdý na to, že spoľahlivosť a dôvera v našich vojakov sa stala všeobecne známym pojmom u našich koaličných partnerov," zdôraznil v príhovore veliteľ slovenského kontingentu plukovník Zoltán Iboš. Zároveň pripomenul, že misia sa končí až návratom k útvarom a rodinám. Je potrebné aj naďalej zachovať rešpekt a bezpečnosť až do úplného ukončenia operácie, dodal. 

 

Pôsobenie v Afganistane práve končí 22. rotácia slovenských vojakov. Nielen oni, ale všetci naši vojaci odviedli v tejto krajine podľa ministra obrany Martina Glváča obrovský kus práce a Slovensko reprezentovali na tej najvyššej úrovni. Minister pripomenul aj smrť troch slovenských vojakov v Afganistane a zdôraznil, že „z našich spomienok sa nikdy nevytratí pamiatka na nich“. Slovenský minister obrany odovzdal koaličným partnerom, ktorí sa podieľali na úspešnom plnení úloh našich jednotiek, pamätné medaily. 

 

Slovenským vojakom poďakoval za prácu aj veliteľ regionálneho veliteľstva juh, generálmajor Michael A. Bills, ktorý vyzdvihol ich spoľahlivosť, poctivosť a aktívny prístup k plneniu úloh. Príslušníci OS SR si zároveň prevzali medaily NATO za účasť v operáciách pod velením Aliancie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies