Naši reprezentanti do 20 rokov nezvládli prvý zápas a proti USA prehrali 1:2

NETKY.SK • 27 December 2018, 08:42 • 2 min
Naši reprezentanti do 20 rokov nezvládli prvý zápas a proti USA prehrali 1:2

KANADA - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov vstúpili do MS tejto vekovej kategórie v Kanade prehrou. Vo svojom úvodnom zápase v B-skupine podľahli USA 1:2. Zverenci trénera Ernesta Bokroša sa síce ujali vedenia, no Američania strhli víťazstvo nakoniec na svoju stranu.

slovakia

left justify in out

Prvá tretina úvodného slovenského duelu priniesla veľmi svižný hokej. Útoky sa striedali na obe strany, ale prvé veľké šance si vypracovali Američania. Slovákov však podržal brankár Hlavaj, ktorý dostal prednosť pred Sklenárom. Slovenskí hokejisti v prvej tretine stíhali súperovi korčuliarsky a ubránili sa aj v prvej presilovej hre zápasu. V 17. minúte sa pred Keysera natlačil Krivošík, ale mieril iba do konštrukcie bránky. V závere sa zverenci Ernesta Bokroša ubránili ďalšej početnej výhode zámorských hokejistov.

Na začiatku druhého dejstva sa po hrubej chybe dostal do úniku Robertson, ale Hlavaj zachránil Slovákov. Američania však pridali na pohybe a rozdiel medzi oboma tímami bol viditeľný. V polovici zápasu si však vytvorila druhá päťka veľký tlak, ktorý vyústil do strieľanej prihrávky Fehérváryho od modrej čiary, no Krivošík nezakončil medzi žrde. Kapitán Slovákov o pár chvíľ neskôr fauloval v úniku Robertsona, nariadené trestné strieľanie však americkému útočníkovi zlikvidoval skvelý Hlavaj. Skóre sa menilo po krásnej akcii na opačnej strane. Liška si počkal prihrávkou na Korenčíka a obranca Slovákov otvoril skóre. 

 

 

V úvode tretej tretiny po faule Korenčíka išli Slováci do oslabenia a Anderson strelou zápästím od modrej čiary vyrovnal. Favorit odvtedy držal opraty zápasu pevne v rukách, štyri minúty po prvom góle ho poslal do vedenia Barratt. Američania si neustále vytvárali tlak v útočnom pásme, ale v 54. minúte sa dostal do úniku Liška, obrana ho zastavila iba za cenu faulu, Kukuča však nariadené trestné strieľanie nepremenil. Záverečná päťminútovka patrila opäť zámorskému výberu, ktorý si pohodlne udržal tesný náskok.

 

Ernest Bokroš tréner SR: "Ťažko sa mi takýto zápas hodnotí. Hoci sme odohrali veľmi dobré stretnutie, bodovo sme vyšli naprázdno. Myslím si, že sme v zápase mohli stavať na kvalitnom výkone brankára Sama Hlavaja, dobre sme hrali aj do defenzívy. Žiaľ, nevyhli sme sa vylúčeniam, ktoré bývajú spravidla na majstrovstvách sveta potrestané. Po dvoch tretinách sme vyhrávali 1:0, vyzeralo to nádejne, ale v tretej tretine sa prejavila aj kvalita súpera. Napriek prehre musím chlapcov pochváliť, pretože podali výborný výkon."

 

img

Ernest Bokroš, tréner našej hokejovej reprezentácie do 20 rokov

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies