Naši poslanci sa chystali na sviatky, prezident však vetoval zákon a vrátil ich späť do lavíc

NETKY.SK • 19 December 2017, 14:20 • 2 min
Naši poslanci sa chystali na sviatky, prezident však vetoval zákon a vrátil ich späť do lavíc

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR sa stretnú neplánovane tesne pred Vianocami. Do lavíc ich privedie zákon o zdravotnej starostlivosti, ktorý vetoval prezident SR Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

Rokovanie parlamentu bude vo štvrtok 21. decembra o 13.00 h. Schôdzu zvolal predseda NR SR Andrej Danko. Vetovaný zákon má okrem iného zmeniť fungovanie urgentných príjmov. Rozdeliť sa majú na dva typy a zdravotné poisťovne na ne majú platiť mesačné paušály. Zaviesť sa tiež majú tzv. doplnkové ordinačné hodiny, pre lekárov nebudú povinné.

 

Pacienti sa v rámci nich budú môcť na vyšetrenie objednať, zaplatili by si za to najviac 30 eur. Zároveň sa má zrušiť odvodová odpočítateľná položka na zdravotné poistenie pre zamestnávateľa.

Na schôdzi sa má tiež ujať mandátu nový poslanec Ľuboš Martinák, ktorý nahradí Janu Laššákovú. Tá sa vzdala mandátu aj členstva v strane Smer-SD, keďže sa stala sudkyňou Ústavného súdu SR.

 

Poslanci tenta zasadnú ešte tento piatok a do NR SR sa vrátia až 10. januára 2018. Úrad vlády však nevylúčil, že v prípade potreby ministri zasadnú ešte pred koncom roka. "V prípade potreby bude vláda kedykoľvek schopná zasadnúť aj v tomto období," zdôraznil tlačový a informačný odbor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies