Naši poslanci sa poďakovali Sovietskemu zväzu za oslobodenie spod nacizmu

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 11:52 • 2 min
Naši poslanci sa poďakovali Sovietskemu zväzu za oslobodenie spod nacizmu

BRATISLAVA - Národná rada SR považuje víťazstvo nad nacizmom a fašizmom v druhej svetovej vojne za najvýznamnejšiu udalosť v dejinách 20. storočia, ktorú je potrebné si s úctou a vďakou pripomínať. Uvádza sa to vo vyhlásení parlamentu, ktoré dnes pri príležitosti 70. výročia od konca druhej svetovej vojny schválili 124 hlasmi poslanci.

slovakia

left justify in out

"Občania SR si hlboko vážia obetu všetkých vojakov či partizánov a vyjadrujú hlbokú úctu všetkým žijúcim vojnovým veteránom, ktorí oslobodili naše územie od nacizmu. NR SR vyjadruje úprimnú vďačnosť všetkým príslušníkom národov vtedajšieho Sovietskeho zväzu, ktorí priniesli najväčšie obete, ale aj príslušníkom ďalších národov a národností, ktorí prispeli k porážke nacizmu," píše sa v texte.

 

Parlament zároveň vyjadril "úctu aj všetkým civilným obetiam a s hlbokou ľútosťou si pripomína pamiatku všetkých obetí ideológie nacizmu, ktoré počas druhej svetovej vojny boli prenasledované". NR SR tiež vyzvala predstaviteľov európskych štátov, aby podporovali kroky smerujúce k udržaniu mieru v Európe a aby mieru, ako najvyššej civilizačnej hodnote, podriadili všetky svoje slová rozhodnutia a činy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona