Naši policajti v Chorvátsku pomáhali nielen Slovákom, ale aj zahraničným turistom

NETKY.SK • 8 September 2017, 11:42 • 2 min
Naši policajti v Chorvátsku pomáhali nielen Slovákom, ale aj zahraničným turistom

BRATISLAVA – Slovenskí policajti ukončili v Chorvátsku svoju ďalšiu misiu. O bezpečnosť dovolenkárov sa od začiatku júla do konca augusta staralo osem slovenských strážcov zákona. Informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

slovakia

left justify in out

"Tento rok boli naši policajti po prvý raz služobnými vozidlami s označením 'POLÍCIA'. Mohli tak pôsobiť po celom pobreží Jadranského mora. Malo to veľmi pozitívny ohlas u turistov, pretože im mohli efektívnejšie pomáhať," povedala Baloghová.

 

Cieľom vyslaných policajtov bolo zabezpečiť vyšší pocit bezpečnosti slovenských turistov dovolenkujúcich v Chorvátsku a poskytnúť im pomoc a asistenciu počas tranzitu cez územie Chorvátska. Taktiež v spolupráci s chorvátskou políciou dohliadali na slovenských občanov a tak predchádzali prípadným incidentom zapríčinenými slovenskými turistami.

 

"Službu vykonávali vo svojich uniformách vždy spoločne s chorvátskymi policajtmi," vysvetlila Baloghová.

 

Slovenskí policajti pomáhali nielen slovenským, ale aj poľským a českým turistom a dokonca aj dovolenkárom z Fínska, ktorí sa na našich policajtov obrátili s problémom práve preto, že ich videli na služobnom vozidle s označením "POLÍCIA".

 

V Chorvátsku najčastejšie riešili straty a krádeže dokladov či finančnej hotovosti, dopravné nehody s účasťou slovenských turistov alebo narušenie verejného poriadku turistami, vo veľkej miere najmä pod vplyvom alkoholu.

 

Asistovali však aj pri riešení prípadov zadržania slovenských občanov s omamnými a psychotropnými látkami a z dôvodu spáchania trestných činov krádeží.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona