Naši hokejisti sú spokojní s hotelom, Lušňák sprievodcom po Ostrave

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 14:41 • 2 min
Naši hokejisti sú spokojní s hotelom, Lušňák sprievodcom po Ostrave

OSTRAVA - Slovenskí hokejisti si po náročnom úvodnom programe na šampionáte konečne vychutnávajú dva dni relatívneho oddychu. Vo štvrtok mali úplne voľno, ktoré využili na relaxáciu. Spríjemnili si ho spoločným obedom mimo hotelovej kuchyne a večer im spestril súkromný koncert ostravského rodáka a slávneho českého pesničkára Jaromíra Nohavicu, ktorý je dobrým priateľom trénera Vladimíra Vůjteka.

slovakia

left justify in out

Slováci si v Ostrave rozložili hlavný stan v hoteli Park Inn, ktorý leží asi sedem kilometrov od ČEZ Arény a autobusom sa do nej dostanú za desať minút. V ňom majú vyhradené celé jedno poschodie. Hotel im ponúka príjemné prostredie a dostatok súkromia, všetky izby sú navyše vybavené zvukotesnými oknami, takže hráčov počas odpočinku nerušia žiadne vonkajšie podnety. "Hotel je skvelý, bývame tam s viacerými mužstvami, takže môžeme 'pokecať' aj s ostatnými chalanmi," pochvaľoval si ubytovanie útočník Libor Hudáček. "Je o nás výborne postarané, všetko nám pridáva na pohode," pridal sa nováčik na šampionáte Adam Jánošík.

 

Vůjtekovi zverenci nemajú výhrady ani k strave. Ráno si doprajú klasické kontinentálne raňajky, ľahšie obedy a na večeru majú k dispozícii množstvo rôznych pokrmov. "Vždy máme nejaké cestoviny, ryžu, kuracie alebo morčacie mäso, prípadne nejaký ten stejk a všetko dopĺňa dostatok zeleniny," vymenoval jedálniček Jánošík. "Strava je super. Na raňajky si zvyknem dať ovsenú kašu, na obed zasa cestoviny a rybu. A ak nám aj niečo chýba, tak si zbehneme dole do 'reštiky' a tam si prídeme na svoje," dodal Hudáček.

 

Slováci odohrali za päť dní štyri náročné zápasy, takže veľa voľného času nemali. Trávili ho väčšinou oddychom na hoteli. "Medzi zápasmi najradšej oddychujem tak, že ležím na izbe. Zapnem si notebook, pozriem si nejaký film, alebo si prečítam knihu. Takto najlepšie zregenerujem," uviedol Richard Pánik. Jánošík nezaháľa a rád využije pár voľných hodín denne sledovaním svojich konkurentov. "Večer si ľahnem do postele, zapnem v telke hokej a pozerám, až kým nezaspím," povedal mladík. "Najprv som si povedal, že už mám hokeja dosť, ale tá atmosféra zápasov človeka láka a nakoniec si to aj tak pozrie, sleduje hru súperov a snaží sa na nich pripraviť." Libor Hudáček je na izbe s bratom Júliusom a tak väčšinu času "prekecajú".

 

Vo štvrtok a piatok mali času konečne viac a tak sa ho okrem Nohavicovho koncertu chystali zaplniť aj výletom do baníckeho mesta. "Plánujeme sa pozrieť s chalanmi do mesta, možno nejakého obchodného centra alebo skočíme na suši," dodal Hudáček. Sprievodcu im môže robiť ďalší šampionátový nováčik Patrik Lušňák. "Ostravu poznám dosť dobre, keďže som hrával v Třinci. Ja som tu bol varený-pečený, takže môžem robiť ostatným chalanom prehliadky," uviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona