Naši hokejisti chcú v Poprade triumfovať a zrušiť negatívne série

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 10:41 • 2 min
Naši hokejisti chcú v Poprade triumfovať a zrušiť negatívne série

KOŠICE - Ani v piatom vzájomnom súboji s Bieloruskom nenašli slovenskí hokejoví reprezentanti recept na úspech. V košickej Steel aréne im nepomohlo ani vedenie 1:0 a 3:2, pretože zápas po divokej prestrelke napokon rozhodli až samostatné nájazdy, ktoré rozhodol Andrej Kosticyn.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že Bielorusi hrali to, čo sme očakávali, teda technický hokej a dobre korčuľovali. Do tretej tretiny musíme ísť disciplinovanejšie a nemalo by sa nám stávať to, čo sa stalo. Tri góly v oslabení sú na zamyslenie a musíme si to rozobrať. Tie fauly boli zbytočné, neubránili sme to a dvakrát nám súper dával gól do prázdnej bránky," analyzoval príčiny neúspechu Michel Miklík.

 

Dvadsaťdeväť sekúnd po začiatku druhého dejstva sa Nikolaj Stasenko snažil spacifikovať Ladislava Nagya, ktorý sa nedal a v šarvátke uštedril 100-kilovému protivníkovi niekoľko tvrdých rán. Slovenský útočník však na trestnú lavicu išiel s tržnými ranami na tvári. "Boli tam jeden na jedného, ďalší hráči do šarvátky nevstúpili a nakoniec z toho bola presilovka, čo Laco urobil dobre. Keď prekročíme vrch kruhov, tak sa vhadzuje v strednom pásme, preto sme obrancovia chvíľku počkali ako sa situácia vyvinie. Ak by išli do šarvátky i ďalší bieloruskí hráči, tak do toho vstúpime aj my," ozrejmil situáciu obranca Ivan Baranka, ktorý reagoval na otázku, prečo obrancovia nepomohli Nagyovi pri pästnej konfrontácii s vyšším a ťažším súperom.

 

Šéftréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek nemá rád hokej s pästnými výmenami, preferuje hokejovosť. K situácii zo začiatku druhej tretiny uviedol: "Ja osobne nie som za bitky, Laco Nagy je tam na niečo iné ako na bitky. Samozrejme, bol k tomu i trošku vyprovokovaný, ale sú tam od toho hráči, ktorí majú chrániť ďalších a vytvoriť rešpekt. Ale sú tam aj takí, ktorí sa musia venovať hokeju a rozhodovať zápasy gólmi." Na najmenšom extraligovom štadióne v Poprade však pribudnú osobné súboje, no Patrik Lušňák v tom má jasno: "V Poprade je malé stredné pásmo, musíme to využiť, nehrať kombinačne, ale jednou nahrávkou sa dostať do útočnej tretiny a snažiť sa strieľať i dorážať puky."

 

Tri prehry po sebe (dve s Českom, jedna s Bieloruskom) v príprave na májový šampionát v Prahe a Ostrave velia slovenským reprezentantom v Poprade zvíťaziť a zrušiť i negatívnu päťzápasovú sériu s Bieloruskom. "Ani neviem, či ma teší gól a asistencia, pretože hokej je tímová hra a chceli sme vyhrať. V sobotu musíme veľa vecí zlepšiť, teda pripraviť sa čo najlepšie a víťazstvom otočiť negatívne série," konštatoval Miklík.

 

Zverenci trénera národného tímu Vladimíra Vůjteka si s bieloruským súperom zmerajú sily v sobotu 18. apríla o 17.00 h v Poprade. "Momentálne nemáme nových hráčov, musíme čakať až do budúceho týždňa. Samozrejme nastanú zmeny, máme k dispozícii na tréningu päť pätiek. V príprave im dávame ešte príležitosť, je to skúšobné obdobie a tí, ktorí dnes nehrali, si zahrajú v sobotu," prezradil Vůjtek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies