Naši futbalisti v závere prevýšili Ukrajincov kondične

NETKY.SK • 9 September 2015, 10:31 • 2 min
Naši futbalisti v závere prevýšili Ukrajincov kondične

ŽILINA - Sobotná improvizovaná zostava v Španielsku paradoxne možno pomôže slovenskej futbalovej reprezentácii v konečnom zúčtovaní C-skupiny kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska.

slovakia

left justify in out

Slováci si totiž vďaka bezgólovej remíze s Ukrajincami v utorkovom domácom stretnutí ôsmeho kola spomenutej eliminácie udržali práve pred východnými susedmi trojbodový náskok v tabuľke "céčka" a v zostávajúcich dvoch zápasoch im stačí zvíťaziť raz. Najbližšiu možnosť definitívne potvrdiť historickú účasť na záverečnom turnaji kontinentálneho šampionátu budú mať muži s dvojkrížom na hrudi 9. októbra 2015 opäť vo vlastnom prostredí proti národnému tímu Bieloruska.

S pribúdajúcim časom utorkového žilinského duelu sa hra otvorila a zverenci Jána Kozáka ju v závere ovládali vďaka lepšej kondičnej pripravenosti, keďže tréner SR v základnej jedenástke urobil oproti víkendovému vystúpeniu podstatne viac zmien než jeho ukrajinský náprotivok Michail Fomenko.

"Fyzicky sme mali prevahu. Kontrolovali sme posledných pätnásť minút," prízvukoval 61-ročný rodák z Matejoviec nad Hornádom Kozák a atletický deficit svojho družstva si na pozápasovej tlačovej besede uvedomoval tiež Fomenko: "Bolo to druhé predstavenie v krátkom časovom slede, v ktorom som dôveroval prakticky tej istej zostave. V tom prvom sme dokázali triumfovať, ale teraz akoby sme nevládali. Dopustili sme sa chýb a Slováci pôsobili ako silnejšie mužstvo."

Bývalý kouč MFK Košice Kozák však rozumel, prečo Fomenko zvolil takmer totožný menoslov hráčov na trávniku: "Ukrajina disponuje futbalistami európskej triedy. Nejaké gólové príležitosti si vypracujú vždy, či už Jevgen Konopľanka na jednom, alebo Andrij Jarmolenko na druhom krídle. Proti nim sa ihrisko zrazu zdá obrovské. Stojí to mnoho síl. Jedna situácia môže rozhodnúť úplne o všetkom."

Napriek kvalite protivníka uhrali reprezentanti SR bod, mnohými považovaný za "zlatý" na ceste do Francúzska 2016. "Bolo to náročné stretnutie. Tu sa už nehrá na krásu, ale na historický postup na ME. V utorok sme mali veľkú šancu spečatiť ho, no bránil nám v tom veľmi silný súper, ktorý v ostatných 25 zápasoch 18-krát zvíťazil, štyri razy remizoval a prehral len trikrát. S Francúzskom, Španielskom a Slovenskom," pripomenul slovenský kormidelník úspech 1:0 na úvod prebiehajúcej kvalifikácie. Ten Slováci na Olympijskom štadióne v Kyjeve dosiahli presne rok pred "odvetou" v Žiline vo futbalovom stánku miestneho klubu MŠK - 8. septembra 2014.

Ján Kozák na TB ďalej zdôraznil, že s prístupom svojich zverencov bol maximálne spokojný. "Máme za sebou psychicky ťažký dvojzápas. Nikdy predtým sme sa nemuseli vyrovnať s takou oklieštenou súpiskou. Improvizácia v Španielsku nebola mojím výmyslom, ale vynútená, skrátka som mal starosti so zložením mužstva," poznamenal lodivod A-tímu Slovenska.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies