VIDEO Naši futbalisti pokračujú vo výborných výkonoch: Bielorusko zdolali 3:1!

NETKY.SK • 13 Október 2014, 09:44 • 2 min
VIDEO Naši futbalisti pokračujú vo výborných výkonoch: Bielorusko zdolali 3:1!

BORISOV - Slovenskí futbalisti zvíťazili v nedeľňajšom zápase C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 nad domácim Bieloruskom 3:1. Skóre duelu v Borisove otvoril v 65. minúte stredopoliar Marek Hamšík, v 79. minúte vyrovnal Timofei Kalačev. Slováci napokon strhli víťazstvo na svoju stranu, keď sa v 84. minúte druhýkrát gólovo presadil hrdina večera Hamšík. Skóre uzavrel v prvej minúte nadstaveného času striedajúci Stanislav Šesták.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Jána Kozáka zaznamenali tretí kvalifikačný triumf v rade a s plným počtom 9 bodov im patrí pozícia na čele tabuľky. Španielsko a Ukrajina nazbierali šesť bodov, pričom oboch favoritov už Slováci dokázali zdolať. Na finálový turnaj EURO 2016 do Francúzska postúpia prví dvaja z deviatich kvalifikačných skupín a najlepší tím z tretieho miesta. Ďalších osem tretích bude hrať baráž o štyri miestenky, domáce Francúzsko má účasť ako organizátor automatickú.

 

V ďalšom kole sa slovenskí futbalisti predstavia 15. novembra v Macedónsku, o tri dni neskôr ich v Žiline čaká prípravný zápas s Fínskom, ktorým uzavrú kalendárny rok.

kvalifikácia EURO 2016:
C-skupina (Borisov):
Bielorusko - SR 1:3 (0:0)
Góly: 79. Kalačev - 65. a 84. Hamšík, 90.+1 Šesták. Rozhodovali: Gumienny - Bleyen, Cremers (všetci Belg.), ŽK: Verchovcov, Šitov - Gyömbér, 4000 divákov.

 

zostavy a striedania:
Bielorusko: Ževnov - Šitov (76. Stasevič), Martynovič, Verchovcov, Filipenko (55. Poľakov), Bordačev - Dragun - Kalačev, Krivec, Balanovič - Bressan (46. Gordejčuk)
Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Gyömbér - Pečovský, Kucka (85. Kiss) - Mak (62. Šesták), Hamšík, Weiss (80. Stoch) - Nemec

 

 



Slováci nastúpili v Borisove s jedinou zmenou v zostave oproti štvrtkovému víťaznému zápasu so Španielskom, keď Hubočana nepustilo do hry zranenie. Tréner Kozák preskupil rady a zvolil rozostavenie 4-2-3-1. Na ľavý kraj štvorčlennej obrany zaradil Gyömbéra, na hrote útoku operoval Nemec. V úvode stretnutia zaujal Weissov dlhý pas na Maka, gólová šanca však z toho nebola. V 7. minúte Ďurica z priameho kopu poriadne natiahol domáceho brankára a z následného rohu mohol po sklepnutí Škrtelom skórovať z troch metrov Kucka, no Ževnov vytiahol reflexívny zákrok. Bielorusi pôsobili nervóznym dojmom, hostia im nedovolili dostať sa na dostrel brány a pár ďalekonosných pokusov neznamenalo pre Kozáčika žiadne nebezpečenstvo. V 28. minúte sa rútili do prečíslenia Mak s Hamšíkom, no nerozumeli si a bieloruská defenzíva črtajúcu sa šancu zastavila už v zárodku. Celkovo priniesol prvý polčas šancí ako šafranu, obe mužstvá hrali predovšetkým zodpovedne v obrane s cieľom neurobiť hrubú chybu. Domáci ojedinele vystrčili rožky v 38. minúte Kalačevovou prízemnou strelou, ktorá však Kozáčika neprekvapila.

 

Druhé dejstvo otvorila štipľavá strela Hamšíka z hranice šestnástky, ktorú však Ževnov vyrazil. V 52. minúte sa dostával do šance Nemec, ale jeho krížna strela minula ľavú žrď bieloruskej brány. Po hodine hry prišla ďalšia dobrá príležitosť pre slovenský tím, Mak však neprepálil rukavice bieloruského brankára. Slováci pôsobili aktívnejším dojmom ako ich zakríknutý súper, ale nevedeli dotiahnuť niektoré sľubne sa vyvíjajúce akcie do konca. V 62. minúte Weiss zbytočne stratil loptu v strede ihriska, domáci sa vyrojili dopredu, ale striedajúci Gordejčuk sa so streľbou uponáhľal a mal vychýlenú mušku. V 65. minúte vypukla na riedko zaplnených tribúnach Borisov Areny slovenská radosť. Weiss v pokutovom území "nabil" Hamšíkovi, ktorý nádhernou polovysokou strelou pravačkou umiestnil loptu presne k žrdi - 0:1. Gól však hosťom skôr ublížil. Na chvíľu sa príliš hlboko stiahli do defenzívy s cieľom brániť výsledok, čo sa im vypomstilo v 79. minúte. Kalačev si spracoval center Draguna a hoci bol v miernom uhle, dokázal prepáliť Kozáčika - 1:1. Odpoveď na seba nenechala dlho čakať a Slováci si o päť minút vzali späť vedenie. Stoch napálil loptu do žrde, tá sa prekvapujúco odrazila k Hamšíkovi, ktorý ju poslal nekompromisným "vešiakom" pod brvno - 1:2. V závere ešte Šesták využil dieru v domácej defenzíve, pretlačil sa pri brániacom hráčovi a spečatil triumf Slovenska - 1:3.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies