Naši europoslanci sú v účasti na rokovaniach štvrtí najlepší z EÚ

NETKY.SK • 7 Október 2013, 10:53 • 2 min
Naši europoslanci sú v účasti na rokovaniach štvrtí najlepší z EÚ

BRATISLAVA – Slovenskí europoslanci vynechávajú menej zasadnutí Európskeho parlamentu (EP) ako väčšina ich kolegov z iných členských štátov únie.

slovakia

left justify in out

V hodnotení účasti na rokovaniach patrí Slovensku podľa portálu mepranking.eu, ktorý mapuje aktivitu poslancov europarlamentu, štvrtá priečka z 28. Priemerný slovenský europoslanec sa zúčastnil na zhruba 88,7 percenta zasadnutí a v tomto ukazovateli je aktívnejší ako jeho kolegovia z Česka, Maďarska aj Poľska.

Najdisciplinovanejší sú zástupcovia Rakúska s viac než 91-percentnou účasťou, na druhej strane posledné, 28. miesto patrí Malte, ktorej poslanci priemerne vymeškali až štvrtinu všetkých zasadnutí. Lepšie ako Slováci sú na tom ešte Dáni na tretej priečke a Estónci na druhej. Približne pätinu rokovaní odignorovali poslanci Cypru, Veľkej Británie a Španielska, Nemci majú takmer 86-percentnú účasť. 

Štatistiky Slovákov vylepšuje najviac Jaroslav Paška zo SNS, ktorý sa zúčastnil na 97 percentách všetkých rokovaní. Nasledujú Edit Bauer z SMK a Eduard Kukan z SDKÚ s 95-percentnou účasťou. Naopak, najväčšími absentérmi sú Sergej Kozlík z HZDS so 77-percentnou a Boris Zala zo Smeru so 78-percentnou účasťou. 

Slovensko v europarlamente zastupuje 13 poslancov, ktorých funkčné obdobie sa končí v roku 2014. Voľby do europarlamentu sa naposledy konali v júni 2009, k volebným urnám vtedy prišlo menej ako 20 percent voličov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies