Naši europoslanci sú v účasti na hlasovaniach tretí najlepší z EÚ

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 10:47 • 2 min
Naši europoslanci sú v účasti na hlasovaniach tretí najlepší z EÚ

BRATISLAVA - Slovenskí poslanci Európskeho parlamentu (EP) sú v účasti na zasadnutiach tretí najlepší z celej EÚ. V priemere sa slovenský europoslanec zúčastnil na 89,8 percenta zasadnutí a v tomto ukazovateli je aktívnejší ako jeho kolegovia z Česka, Maďarska aj Poľska. Vyplýva to z informácií portálu mepranking.eu, ktorý mapuje aktivitu poslancov europarlamentu.

slovakia

left justify in out

Najdisciplinovanejší sú zástupcovia Rakúska s takmer 91-percentnou účasťou, druhé miesto patrí poslancom Estónska. Na druhej strane posledné, 28. miesto patrí Litve, ktorej poslanci priemerne vymeškali až štvrtinu všetkých zasadnutí. Viac než pätinu zasadnutí odignorovali aj poslanci Cypru, Grécka, Malty a Talianska. Česi a Poliaci majú približne 85-percentnú účasť, Maďari zhruba 80-percentnú. 

 

Celkový počet poslancov europarlamentu v roku 2014 je 751, Slovensko v ňom má 13 zástupcov. Nové voľby do Európskeho parlamentu budú na Slovensku v sobotu 24. mája. Na Slovensku pôjde o tretie eurovoľby, predtým sa konali v rokoch 2004 a 2009. Doterajšie voľby do EP u nás charakterizovala nízka volebná účasť, v roku 2009 prišlo k urnám 19,64 percenta oprávnených voličov, v roku 2004 to bolo 16,96 percenta. V oboch prípadoch to bolo najmenej zo všetkých členských krajín EÚ. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies