Naši europoslanci sú v účasti na hlasovaniach medzi aktívnejšími

NETKY.SK • 6 Január 2015, 14:29 • 2 min
Naši europoslanci sú v účasti na hlasovaniach medzi aktívnejšími

BRATISLAVA - Slovenskí poslanci Európskeho parlamentu (EP) sú v účasti na hlasovaniach medzi najaktívnejšími.

slovakia

left justify in out

V priemere sa slovenský europoslanec zúčastnil na 92,8 percenta všetkých hlasovaní a v tomto ukazovateli je aktívnejší ako jeho kolegovia z Nemecka, Francúzska, Talianska či Veľkej Británie. Vyplýva to z informácií portálu mepranking.eu, ktorý mapuje aktivitu poslancov europarlamentu.

 

Najdisciplinovanejší sú zástupcovia Rakúska s viac než 96-percentnou účasťou, druhé miesto patrí poslancom Chorvátska s takmer 95 percentami. Na druhej strane posledné miesta v rebríčku patria Írsku a Cypru, ktorých poslanci priemerne vymeškali viac než štvrtinu všetkých hlasovaní. Viac než pätinu zasadnutí odignorovali aj poslanci Lotyšska, Belgicka, Švédska a Bulharska.


Slovensko má v europarlamente 13 zástupcov, ktorí vzišli z minuloročných májových volieb. Voličská účasť bola 13,05 percenta a bola tak najnižšou v celej Európskej únii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies