Naši chlapci do 20 rokov nezvládli ani druhý zápas na MS

NETKY.SK • 28 December 2018, 08:21 • 2 min
Naši chlapci do 20 rokov nezvládli ani druhý zápas na MS

KANADA - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali vo svojom druhom zápase na MS so Švédskom 2:5. Zverenci trénera Ernesta Bokroša sú po dvoch dueloch v tabuľke B-skupiny bez bodu, Švédi majú na konte dve víťazstvá. Najbližšie bude našas reprezentácia hrať po dni voľna proti Fínsku v noci na nedeľu o 00.30 SEČ.

slovakia

left justify in out

Slováci vstúpili do stretnutia nebojácne. Od začiatku dobre korčuľovali, rovnako ako ich súper, zápas mal slušné tempo. Prvé presilovky oboch tímov zostali nevyužité, úvodnú veľkú šancu mali Slováci v 12. minúte. Tú však Švédi zmarili a z následného prečíslenia udreli. Elvenes potiahol útok po pravej strane a chladnokrvne zakončil - 0:1. O dve minúty neskôr však v početnej výhode vyrovnal Adam Liška strelou ponad rameno Erssona. 

O ďalšie dve minúty neskôr Švédi zatlačili Slovákov a Bemström im vrátil vedenie. Brankár Sklenár v tom čase nemal hokejku, tú mu tesne pred gólom vyrazil jeden zo Švédov. V prvej tretine bol pomer striel 11:6 v prospech škandinávskeho tímu.

 

img

 

V druhej tretine zverenci Ernesta Bokroša začali aktívnejšie, dobrú možnosť mal Krivošík. Potom však fauloval Ružička a Švédi na konci početnej výhody strelili po peknej kombinácii so zakončujúcim Bemströmom tretí gól. Slováci po góle pridali, dostali sa do zakončenia, ďalšie šance prišli v ich presilovke.

 

"Tri korunky" však odolali. V 36. minúte sa prvá päťka Slovenska dostala do dvoch dobrých šancí, ale v druhej tretine sa už stav nezmenil.

 

img

 

Pred tretím dejstvom pripravil tréner Bokroš niekoľko zmien v jednotlivých formáciách, ale po štyroch minútach fauloval Golian a Švédi jeho nedisciplinovanosť potrestali štvrtým gólom. Sklenára prekonal Brännström. Onedlho však po kurióznom momente vykresal nádej pre Slovákov obranca Sveningsson. Ten totiž z rohu ihriska prekonal vlastného brankára, gól pripísali Fafrákovi. Vzápätí mohol Hrehorčák znížiť na rozdiel gólu, ale nepretlačil puk do siete. Potom však na druhej strane chyboval Dlugoš a Lundeström definitívne rozhodol o švédskom triumfe.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona