Naši a americkí vojaci cvičili aj s podporou vrtuľníkov Black Hawk

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 13:29 • 2 min
Naši a americkí vojaci cvičili aj s podporou vrtuľníkov Black Hawk

LEŠŤ - So vzájomne spolupracujúcimi slovenskými a americkými vojakmi, ktorí zasahovali proti priekupníkom nebezpečných látok na železničnej stanici, sa mohli dnes zoznámiť novinári na cvičisku v Lešti.

slovakia

left justify in out

Ukážka pre média bola súčasťou cvičenia Joint Military Training, ktoré sa tam koná v týchto dňoch.
     

Cvičenie je zameraná na taktické postupy pri boji proti terorizmu a pašovaniu nebezpečného materiálu cez hranice Európskej únie. "Týmto cvičením tiež zvyšujeme spôsobilosť pre certifikáciu našich špeciálnych síl, ktorá sa má uskutočniť koncom tohto roku," povedal na krátkom brífingu štátny tajomník Ministerstva obrany (MO) SR Miloš Koterec. Ocenil tiež možnosť cvičiť so špeciálnymi jednotkami Spojených štátov.
     

Cvičenie Joint Military Training potrvá do 14. marca. Zúčastňuje sa ho 103 príslušníkov americkej 10. skupiny špeciálnych síl a 56 príslušníkov žilinského 5. pluku špeciálneho určenia. Na cvičení sa podieľajú aj štyri vrtuľníky americkej armády UH-60 Black Hawk, s ktorými sa uvažuje do výzbroje Ozbrojených síl SR.
     

Cvičenie, ako aj prítomnosť špičkových amerických vrtuľníkov si pochvaľoval aj veliteľ 5. pluku špeciálneho určenia Ľubomír Šebo. "Slovenské a americké špeciálne jednotky už dlhodobo spolupracujú v Afganistane. Navyše pri týchto operáciách sa zúčastňujú aj vrtuľníky Black Hawk, ktoré teraz prišli vôbec po prvý raz cvičiť aj na Slovensko. Je to pre nás veľké plus," zdôraznil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies